fb
Aerial

Daegu Gosan Library

Daegu Gosan, Korea 2012

Diagrams

The intricately nested cellular geometry of this Korean library creates intimacy within the larger institution, collecting a series of unique, 5-sided volumes within an infill block. The internally focused library and community center float above an open media common at ground level.

IMG_8890b

 

Diagrams2

The cells rotate as they stack up, creating a set of dynamic diagonal atria that connect the three levels which are supported on a set of structural and circulation cores.

Interior Composite1

 

Plans-no-txt

Plans (left to right): Ground Floor (Media Common), Second Floor (Library & Community Center), Third Floor (Children’s Library)

Section.AI

Section

Daegu Gosan Library Model Photo 15

Project Team: Robert Cannevino