fb
Buenaventura School-web1

Buenaventura School

Colombia 2012

In collaboration with Joel Sanders Architect & Plan Padrino, Executive Architect

Buenaventura School-web2-Louver-Elevation

Louver Elevation

Buenaventura School-web3

This Kindergarten and Community Center in a disadvantaged area of Buenaventura, Colombia, is designed to provide a safe but vibrant and open environment for school children and community activities.

Buenaventura School-web4classroom-section

Classroom Section

Cascading downhill toward the river under a facetted floating roof, the classrooms are enclosed only by brightly colored operable louvers, carved away to allow a range of individual views out for both children and adults.

short-section

Section

The louvers create a rhythmic continuity around the central courtyard and the double-height community center, filtering views toward the river.

plan

Plan

plan-detail

Plan Detail